Accessoires

Goed materiaal is het halve werk. Dit geldt ook voor de barbecue. We gebruiken en verkopen alleen kwaliteitsproducten waar we zelf graag mee werken. We houden deze producten op voorraad, zodat je vanavond eventueel nog aan de gang kunt!

Horeca Houtskool 10 kilo €17,50
Briketten 10 kg €15
Kokosnoot briketten 10kg €17,50
Briketten Terlanco 2kg €3,-

Houtskool of Briketten?

Houtskool of briketten gebruik je voor verschillende doeleinden. Met houtskool kun je hogere temperaturen bereiken en briketten gaan langer mee. Briketten zijn daarbij over het algemeen wat “schoner” in het gebruik en beter voor het milieu. Onze voorkeur gaat uit naar de kokosbriket. Deze is nog iets milieuvriendelijker (afval van kokosschalen) en geeft minder vlammen dan de gewone briket.

Houtskool

Houtskool is niets meer of minder dan stukken verkoold hout. Houtskool ontvlamt en gloeit over het algemeen makkelijk en snel. Houtskool bereikt een hogere temperatuur dan briketten. Als je bijvoorbeeld pizza op de barbecue wilt bakken, dan is houtskool een hele goede keuze. Maar dit betekent zeker niet dat je geen houtskool kunt gebruiken als je op een lagere temperatuur wilt garen. Hoe harder de houtsoort waarvan de houtskool is gemaakt en hoe groter de stukken, hoe langer de brandduur. Bovendien branden grote stukken kwaliteitshoutskool heel gelijkmatig, wat goed is voor een gelijke garing van je ingrediënt of gerecht. Houtskool van goede kwaliteit brandt helemaal op en laat weinig as achter. Je mag dit dan ook verwachten van de gele zakken die wij verkopen.

Briketten

Briketten bestaan uit vermalen verkoold hout met een bindmiddel, vaak zetmeel. Doordat ze onder hoge druk in een vorm worden geperst zijn briketten zeer compact. Hierdoor duurt het in principe langer voordat een briket goed gloeit, maar het voordeel is dat ze langer branden en dus zuinig zijn in gebruik. Omdat ze allemaal dezelfde vorm hebben, branden briketten ook zeer gelijkmatig. Als je een lange barbecuesessie hebt gepland, bijvoorbeeld omdat je een groot stuk vlees langzaam wilt garen, is een lange brandduur een voordeel. De kans is dan klein dat je tussendoor bij moet vullen. Naast de gewone briket heb je ook de kokosbriket. Deze is gemaakt van de schil van de kokosnoot en is dus erg duurzaam. De brandeigenschappen zijn uitstekend en deze briket laat weinig as achter. Ook geeft deze briket minder vlammen, waardoor je vlees minder snel zal aanbranden.